Uuden varauksen luominen

Uuden varauksen voi luoda kolmella eri tavalla:

  1. Anna uuden varauksen tiedot ja syötä lukumäärät haluttuja laitemalleja
  2. Lue laitteista viivakoodit ja syötä sen jälkeen varaukselle nimi sekä päättymisajankohta.
  3. Valitse halutut, yksilöidyt, laitteet laitelistasta ja luo niille varaus.

Tapa numero 1 

On se perinteisin ja suositelluin vaihtoehto. Pääset luomaan uuden varauksen joko etusivun Luo Uusi Varaus -widgetillä tai sitten Varaukset-välilehdeltä kohdasta Luo uusi varaus.

Molemmilla tavoilla Trail kysyy aluksi varaukselle Otsikon, seuraavaksi sijainnin, alkamisajankohdan sekä päättymisajankohdan. Lopuksi vielä pääset syöttämään varaukselle vapaan kuvaustekstin.

Mikäli haluat tallentaa varauksen ilman laitetietoja tässä vaiheessa, voit klikata sinistä Tallenna -painiketta tai mikäli haluat lisätä laitetietoja niin toisena vaihtoehtona on harmaa painike Tallenna ja lisää laitteita. Vaihtoehtoisesti voit myös peruuttaa varauksen luonnin Peruuta -linkistä.

Tallenna ja lisää laitteita -painike vie sinut uudelle sivulle, jossa pääset lisäämään laitteita varaukseesi. Listauksessa näet siis laitemalleja listattuna sekä niiden saatavuustiedot numerosaldoina. Voit myös rajata listauksen sisältöä hakutyökalulla sekä kategoriavalinnalla.

Kun olet löytänyt oikeat laitemallit, joita haluat valita, merkitset ensimmäisen sarakkeen numeroruutuun kappalemäärän, montako itsellesi haluat. Huomioithan, että jos haluat tehdä uudelleenhaun laitemalleista, niin sinun täytyy ensin tallentaa syöttämäsi kappalemäärät harmaasta Lisää ja jatka -painikkeesta.

Kun kaikki tarvitsemasi laitemallit ovat saaneet lukumäärän, niin voit klikata sinistä Tallenna -painiketta. Näin olet saanut luotua uuden varauksen.

Tapa numero 2

Tällä tavalla pääset nopeasti haluttujen laitteiden kanssa ulos. Tätä varten kehitettiin etusivulle oma widget, eli Laitteiden varauskori. Varauskoriin lukemalla viivakoodit, pystyt kääntämään perinteisen tavan luoda varaus nurinpäin, toisinsanoen, kerrot ensin Trailille mitkä laitteet lähtevät ulos ja sitten vasta, että mihin ne lähtevät.

Laitteiden varauskori toimii hyvin yksinkertaisesti:

1. Luet ensin viivakoodinlukijalla haluamasi laitteet varauskoriin

2. Valitse pudotusvalikosta olemassa olevan varauksen tai paina Luo -painiketta, jolloin pääset luomaan uuden varauksen 

Tapa numero 3

Kolmas tapa luoda varaus on hiukan vastaava kuin edellinen, mutta tällä kertaa sinulla ei tarvitse olla viivakoodeja valmiina luettavaksi. Tätä tapaa kannattaa käyttää, kun haluat varata yksittäisen tietyn laitteen johonkin tulevaisuudessa tapahtuvaan varaukseen.

Laitteet -välilehden monivalinta paljastaa sivun yläreunaan toiminnon Lisää varaukseen. Eli kun etsit listaukseen haluamasi laitteet, klikkaat ensimmäisen sarakkeen monivalintaruudut aktiiviseksi, huomaat listauksen yläosassa oikeassa reunassa päivittyneet toiminnot, josta löytyy em. lisää varaukseen-linkki. Tuosta linkistä klikkaamalla avautuu pieni pop-up, joka kysyy, haluatko lisätä valitut laitteet joko olemassaolevaan varaukseen vai haluatko luoda näistä uuden.

Huomioithan, että mikäli tavoilla 2 & 3 valitut laitteet ovat varattuina jo johonkin toiseen varaukseen, et pysty niitä varaamaan.