Laitelista ja hakutoiminnot

Kaikki Trailissa olevat laitteet löytyvät Laitteet-sivun laiterekisteristä.Organisaatiosi kalustolistan näet avaamalla Trailin ylänavigaatiosta välilehden Laitteet. Huomaa kuitenkin, että listalla näkyvät vain ne laitteet, joita sinulla on oikeus tarkastella. 

Haku-, selaus- ja järjestystoiminnoilla voit hakea listaan tarvitsemasi laitteiden tiedot.

Voit myös määritellä itse tarpeittesi mukaisesti, mitkä laitteiden tietosarakkeet listassa näytetään. Tämän valinnan pystyt määrittämään Omat Tiedot -valikossa.

Alla esitellään erikseen kuvassa näkyvät: 

 • Selaustoiminnot sivujen välillä liikkumiseen 
 • Hakutoiminnot listassa näkyvien laitteiden valitsemiseen 
 • Järjestystoiminnot listan järjestämiseen halutulla kriteerillä 
 • Laitteiden tilakuvakkeet laitteiden tilan nopeaan tarkistamiseen 
 • Laitteiden toimintopainikkeet laitteille tehtäville yleisimmille toiminnoille 
 • Laitteiden valintaruudut useammalle laitteelle kerralla tehtäville toiminnoille 
 • Listan lataus Trailin ulkopuolelle tarvittavien laitetietojen lataamiseksi Trailin ulkopuolisiin tiedoistoihin kuten Excel- tai PDF-tiedostoihin

Selaustoiminnot

Listan sivuja voit selata sen oikeasta ylä- ja alareunasta löytyvien sivunumeroiden ja  Edellinen- ja Seuraava-linkkien avulla. Sivutuksen määrän, eli montako hakutulosta näe yhdellä sivulla, voit valita Omista Tiedoista.

Hakutoiminnot

Hakutoimintojen avulla voit määritellä, mitä laitteita haluat nähdä listassa.

Voit listata esimerkiksi kaikki tietyn nimiset laitteet, tai vaikkapa kaikki samassa sijainnissa olevat laitteet.

Myös yksittäisen laitteen etsiminen on helppoa. Voit hakea tiettyä laitetta esimerkiksi sen tunnuksella tai sarjanumerolla.

Vapaa tekstihaku

Vapaa tekstihaku on nopein tapa hakea tiettyä laitetta tai listaa laitteista. Vapaa tekstihaku etsii syöttämääsi sanaa/sanoja kaikista laitetietokentistä.

Vapaalla tekstihaulla voit etsiä laitetietoja samalla tavalla kuin yleisimmillä hakukoneilla. Jos hakusana on kolme merkkiä tai pidempi, haku kohdistuu myös sanojen keskelle (osittainen haku). Siten hakusana “bar” löytäisi kaikki Barco-videotykit.

Jos hakusana on 1-2 merkkiä, haku löytää ainoastaan täsmälliset osumat. Siten hakusana “4” löytäisi “Schoeps MK 4” -mikrofonit, mutta ei “AKG C414” -mikrofoneja. Miinusmerkillä voit rajata pois hakutuloksia. Siten haulla “akg 414 –xls” löytyisi kaikki “AKG C414B-ULS” -mikrofonit, mutta ei “AKG C414-XLS” -mikrofoneja.

Tarkennettu haku

Klikkaamalla hakukentän alta  Näytä tarkennettu haku, avautuu tarkennetun haun kentät, joilla voit rajata hakuasi.

 • Osasto-valinnalla voit rajat haun tiettyyn osastoon.
 • Sijainti-kenttään voit syöttää sijainnin, johon haluat haun rajautuvan. Sijainti-kenttä ehdottaa käytössä olevia sijainteja, kun ryhdyt kirjoittamaan siihen.
 • Ostopäivä-kentillä voit rajata hakua ostoajankohdan perusteella.
 • Hinta (€)-kenttiin voit antaa ala- ja ylähinnan, jonka mukaan haluat haun rajata. Jättämällä ensimmäisen kentän tyhjäksi, Trail hakee kaikki laitteet, joiden hankintahinta on maksimissaan toiseen kenttään antamasi arvo. Jättämällä toisen kentän tyhjäksi, Trail hakee kaikki laitteet, joiden hankintahinta on minimissään ensimmäiseen kenttään antamasi arvo.
 • Luotu jälkeen. Antamalla kenttään päivämäärän, Trail rajaa haun laitteisiin, jotka on luotu annetun päivämäärän jälkeen.
 • Käyttöikä päättyy ennen -kentällä voit suodattaa esiin laitteet, joiden käyttöikä päättyy ennen antamaasi päivämäärää. Näin saat selville esimerkiksi sen, minkä laitteiden käyttöikä päättyy tämän vuoden loppuun mennessä.
 • Merkityt-valinnalla voit rajata haun koskemaan vain merkittyjä tai vain merkitsemättömiä laitteita.
 • Poistetut-valinnalla voit rajata haun koskemaan käytössä olevia laitteita tai poistettuja laitteita.
 • Varattavuus -kentässä voit valita, rajaako Trail haun kaikkiin laitteisiin, varattavissa oleviin laitteisiin, vai vain ei varattavissa oleviin laitteisiin.

Huomaa, että tarkennetun haun kenttiä voi yhdistellä. Voit siis hakea esimerkiksi laitelistan kaikista laitteista, jotka on hankittu vuonna 2017 ja maksavat alle 1000 euroa. Tai laitteista, jotka sijaitsevat rakennuksessa x, ja joita ei ole vielä merkitty.

Järjestystoiminnot

Voit järjestää listan haluamasi sarakkeen otsikon perusteella klikkamalla kyseistä otsikkoa. Uudestaan klikkaamalla käännät järjestyksen.

Esimerkki: Jos haluat järjestää listan hinnan mukaan, klikkaat  Hinta-otsikkoa. Nyt lista näkyy halvimmasta kalleimpaan. Käännät järjestyksen kalleimmasta halvimpaan klikkaamalla Hinta-otsikkoa uudelleen.

Laitteiden tilakuvakkeet

Laitelistan ensimmäisessä sarakkeessa on aina laitteen tilakuvake:

Laite on merkitty viivakooditunnisteella

Laite on merkitty RFID-tunnisteella

Laitteessa on jokin vika

Laite vaatii huomiota (Se on huoltamatta tai se ei ole palautunut varaukselta ajoissa)

Laite on luettu ulos varaukselle

Laitteiden toimintopainikkeet

Laiterivien lopussa on toimintopainikkeet kyseisen rivin laitteelle:

Muokkaa laitteen tietoja

Tulosta laitteelle viivakooditarra