Laitteen lisääminen

Laitteet voidaan lisätä rekisteriin joko yksitellen tai massoina.

Laitteiden massalisäys

Massalisäyksen  tekee Trail Systemsin henkilökunta aina tarvittaessa. 

  • Pyydä kalustoexcel osoitteesta support@trail.fi
  • Täytä kalustoexcel tarkasti. Mitä enemmän tietoa, sen parempi
  • Lähetä täytetty kalustoexcel osoitteeseen support@trail.fi.

Yksittäisen Laitteen tiedot voi myös kloonata uusiksi laitteiksi (katso lisää: Laitteiden kloonaus)

Yksittäisen laitteen lisääminen

Paina laitelistauksen oikeasta ylänurkasta  Lisää uusi -linkkiä. Ruudulle avautuu Lisää uusi laite -sivu, johon täytetään laitteen perustiedot sekä laitteesta riippuen myös tyyppikohtaisia tietoja sekä varattavuus-, sijainti- ja kustannustietoja.

2.

Valitse ensin laitteelle sopiva  Osasto. Tämän jälkeen voit valita laitteen Kategorian eli laiteryhmän. Kategoriat ovat osastokohtaisia, joten ne tulevat näkyviin vasta osaston valitsemisen jälkeen.

3.

Osaston ja kategorian jälkeen valitaan  Laitetyyppi. Laitetyypin valitseminen avaa sivulle täytettäväksi tyyppikohtaiset tiedot. Niiden täyttäminen ei ole pakollista.

4.

Täytä laitteelle vielä pakolliset  Valmistaja- ja Malli-tiedot. Alkaessasi kirjoittaa valmistajan tai mallin nimeä, Trail ehdottaa kentän alapuolelle avautuvassa listassa järjestelmässä jo olevia valmistajia/malleja. Näin säästyt turhilta kirjoitusvirheiltä.

Valittuasi laitteen mallin tyyppikohtaisten tietojen alle avautuu vielä  VarattavuusSijaintiKustannustiedot ja Kuvaus. Näiden tietojen täyttäminen on vapaaehtoista.

  • Varattavuus: Tässä kohdassa voit määrittää laitteen varattavaksi tai ei-varattavaksi. Mikäli valitset kyllä, laite näkyy varaustenluonnin yhteydessä mahdollisuutena liittää varaukseen.
  • Sijainti: Laite voi sijaita joko kalustossa eli jossain toisessa laitteessa, tai sijaintipaikassa kuten varastossa. Valitse ensin kumpi näistä on laitteen kohdalla kyseessä. Laitteen sijainti kalustoon lisätään joko kirjoittamalla laitekohtainen tunnus (esim. I123456) tai lukemalla laitteen tunnus viivakoodinlukijalla. Laitteen sijainti sijaintipaikkaan lisätään joko kirjoittamalla sijaintipaikan nimi tai tunnus, tai painamalla kentän oikealta puolelta valitse ja valitsemalla sijainti pudotusvalikosta.
  • Kustannustiedot: Kustannustietoja käytetään Trailissa ensisijaisesti investointisuunnitelman luomiseen. Tämän vuoksi olisi tärkeää, että uusien laitteiden kustannustiedot määritettäisiin mahdollisimman tarkkaan. Näin Trailista löytyy aina laitteen hankintatiedot useankin vuoden kuluttua.
  • KuvausKuvaus-kenttään voit kirjoittaa muita laitteeseen liittyviä tietoja.

5.

Kun olet valmis, paina alareunan  Luo-painiketta tai enter-näppäintä.

**HUOM:** Jos laite on jo olemassa lisätessäsi sen tietoja järjestelmään, muista myös tulostaa laitteen viivakooditarra.

**HUOM:** Voit myös halutessasi lisätä omalle etusivullesi Lisää uusi laite -widgetin, josta voit suoraan lisätä uusia laitteita.